Recepty

Jak na perfektní máslový krém

Máslový krém může pozvednout dort do nečekaných výšin, ale může ho také shodit. Měl by být vždycky lehký a rozplývat se na jazyku, takže pojďme na to, protože čas od času ho použiju i já a v jednom z příštích návodů bude potřeba.

Máslový krém se používá ke zdobení dortů, spojování vrstev dortu a k pokrývání dortu, aby byl jeho povrch hladký.

máslový krém

Co budete na máslový krém potřebovat

  • elektrický šlehac
  • 250 g změklého másla
  • 1 1/2 hrnečku (100 ml) cukru moučka

případně také:

  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • ingredience pro příchuť
  • barviva

Jak na to

Změklé máslo dejte do mísy a šlehejte buď elektrickým ručním šlehačem nebo v kuchyňském robotu. Šlehejte nejdříve na nižší rychlost, po dvou minutách zrychlete a střídejte rychlost zhruba po minutě – pomaejší a rychlejší. Nešlehejte na nejvyšší rychlost ani žádné turbo a rozhodně nepoužívejte mixér. Nezapomeňte všechno máslo, které se nahrne k okrajům mísy, pěkně seškrabávat, aby se dostalo ke šlehači.

Šlehat byste měli alespoň 7 minut. Do másla potřebujete dostat vzduch, aby byl výsledný krém nadýchaný a lehký, proto se zde vyplatí trpělivost.

Po nejméně 5 minutách přidejte cukr a případně také vanilku, další příchutě a barvy a zase chvíli šlehejte. Jiné přísady však mohou změnit konzistenci krému, takže budete možná muset upravit také množství másla a cukru.

Pokud je krém příliš měkký, dejte ho na minutu do ledničky. Po vyšlehání by měl krém nabýt na objemu. Hotový krém můžete napěchovat do zdobičky. Má ideální konzistenci ke zdobení a když dáte krémy z tohoto krému do lednice (nebo rovnou celý nazdobený dort), bude vše krásně držet tvar.

máslový krém

Mrkněte také na moje další recepty!

Líbí se vám to? Sdílejte!

Mohlo by se vám také líbit...