Kosmetika a zdraví Návody

Můj letní olej

Letní olej na kůži i vlasy

letní olej

Letos v létě mě čeká extrémní nálož chloru a sluníčka. Vloni jsem si namixovala tuhle směsku do lahvičky se sprejem, letos jsem chtěla zkusit něco nového. Je to vlastně úplně jednoduchá směs, na 100ml lahvičku jsem použila:

  • 50 ml mandlového oleje
  • 50 ml oleje z pšeničných klíčků

Olej z pšeničných klíčků má spoustu vitamínu E a pomáhá udržovat elasticitu kůže. Skvěle vyživuje vlasy a je to ideální olej na suché a roztřepené konečky. Mandlový olej je vhodný na suchou a loupající se pokožku a velmi šetně vyživuje.

letní olejCo do konzistence je tahle směs poměrně zajímavá. Olej z pšeničných klíčků je hodně hustý, těžký a zlatavý, zatímco mandlový olej je lehoučký a rychle se vstřebává. Výsledný olej je pořád trochu hustší, ale ne extra. Je dost mastný, takže ho nanáším v tenoučké vrstvě. Nezapomeňte, že oleje je potřeba nanášet na vlhkou kůži, nejlépe hned po sprše. Tenhle olej se nevstřebává rychle, ale protože ho nanáším v tenké vrstvě, na kůži mi nezůstává mastný film, ale spíš takový pocit, že je kůže dobře promaštěná. Asi bych tuhle směs nedoporučila mladým holkám, ale na zralou nebo dokonce suchou kůži je skvělý.

Na vlasy tenhle „letní olej“ používám vlastně stejně, malé nožství vmasíruju do vlasů. Ty nechám naolejované pár hodin a nakonec smyju Šampukem s růží. Úplně stačí jednou namydlit a vlasy nejsou po umytí mastné.

Doufám, že jsem vás trochu inspirovala k letní péči o kůži a vlasy a pokud máte chuť, podívejte se na mé další kosmetické počiny.

Mohlo by se vám také líbit...