Poté, co letošní květen tak bezvadně simuloval listopadové počasí, přišlo v červnu konečně pořádné letní teplo a to znamená co? No přece čas domácích zmrzlin a ledňáků! Bez nám už téměř odkvetl, ale z posledních květenství jsem ještě stihla udělat osvěžující vodové ledňáčky.
Černorybízovo-tvarohový koláč
Moje maminka dělá naprosto nepřekonatelné marmelády. A jestli se jí některá vloni opravdu povedla, byla to marmeláda z černého rybízu. A tak jsem si říkala, že vyzkouším upéct koláč podobný lineckému cukroví, do kterého tahle marmeláda spolu s tou z červeného rybízu patří. A tentokrát se zase něco povedlo mě, takže tady je recept!
Ta nejlepší vánočka
Vánočka je pro mě symbolem Vánoc. Ráno se probudit, udělat si svůj oblíbený černý čaj a v klidu k němu přikusovat čerstvou vánočku s máslem. Tak to by bylo moje ideální ráno kterýkoliv den v roce. Ve skutečnosti naše rána probíhají trochu jinak a o dost méně v klidu, ale alespoň o Vánocích si tu …
Skořicové rolky
S příchodem listopadu se nám začalo kazit počasí, což je známka toho, že je třeba pustit se do přípravy tzv. comfort food, neboli jídel, které pohladí po duši. U nás doma k nim patří také skořicové rolky poctivě nacpané máslovo-skořicovou náplní.
Gumoví medvídci
Příchod podzimu je – zvlášť pokud máte doma školkové děti – obdobím kašlů, smrkání atakdále. U nás se proti bacilům chráníme tak, že se v létě dopujeme vitamíny z vlastního ovoce a v září v tom pokračujeme. Jakmile dojde vlastní ovoce, přijdou na řadu pomeranče a vůbec všechno, co nám dodá pořádnou dávku céčka. Občas …
Pisto
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, naprostý letní hit ze sezónních surovin