Recepty

Bezovo-zázvorové ledňáky

Poté, co letošní květen tak bezvadně simuloval listopadové počasí, přišlo v červnu konečně pořádné letní teplo a to znamená co? No přece čas domácích zmrzlin a ledňáků! Bez nám už téměř odkvetl, ale z posledních květenství jsem ještě stihla udělat osvěžující vodové ledňáčky.

Co budete potřebovat na cca 12 ledňáků:

  • formy na ledňáky/nanuky
  • 6 velkých květenství bezu
  • kousek zázvoru
  • půlku citrónu
  • 1,5l vody
  • 2 lžíce medu

Bez sbírejte v čistém prostředí. Květenství neomývejte, abyste z nich nesmyli pyl, dejte je do mísy a zalijte 1,5l vody.

Z citrónu oloupejte kůru, nakrájejte ho na kousky a spolu s pokrájeným zázvorem přidejte k bezu. Přehoďte utěrkou a nechce louhovat na chladném místě ideálně přes noc (pokud to nejde, tak alespoň 2 hodiny).

Pak vše zceďte do rendlíku, přidejte med a mírně ohřejte (nevařte) za stálého míchání, aby se med rozpustil.

Rozlijte do forem a nechte pořádně zmrazit.

A pak už si můžete užívat celkem zdravého osvěžení!

Libi se vám to? Slídejte ji!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *