Ořechy – vánoční cukroví

Ořechy jsou výborné krásné vánoční cukroví, které je ozdobou každé vánoční tabule, na které se objeví. Nejenže se podobá vlašským ořechům, ale také úžasně chutná po ořechách a karamelu. Pro nás, co jsme na sladké, to tedy není až takové plus, protože to znamená další pokušení o svátcích, které nám už i tak přidají pár …

domácí salko

Jak na domácí Salko

Všichni ho známe a mnozí milujeme. Jako děti jsme ho cucali rovnou z tubiček, jako dospělí lidé s úctou ke svým zubům a váze už ho spíš dávkujeme do cukroví. Salko neboli slazené kondenzované mléko má v kuchyni spoustu využití a dá se docela snadno vyrobit i doma. A právě proto jsem pro vás sepsala, …

Cuketové ravioli

Blíží se sezóna zeleniny, kterou sklidíme na českých polích a nemusíme ji dovážet ze zahraničí ani pěstovat ve sklenících. Jednou z takové zeleniny je cuketa, takže tu po čase tu pro vás mám další recept, tentokrát na skvělé vegetariánské a bezlepkové cuketové ravioli!

Smetanovo-špenátové kuře

Tohle je jeden z mých oblíbených receptů na začátku zeleninové sezóny. První, co vyrůstá, je špenát, který je potřeba rychle zužitkovat. Smetanovo-špenátové kuře je lehké jídlo, které kombinuje smetanovou chuť s chutí zeleniny. Navíc je low-carb, protože se na zahuštění nepoužívá mouka. Velmi důležitá je kvalita přísad. Proč dávat do omáčky, která má chutnat po …