Dorty a zákusky Recepty Vánoční cukroví

Domácí Rafaelo

Sice je léto, ale je jedno vánoční cukroví, které se podle mě na léto hodí – domácí Rafaelo. Ukážu vám, jak ho snadno připravit doma.

rafaelo

Sladké, vychlazené, se svěží chutí kokosu a křupavou mandlí uvnitř. To je domácí Rafaelo. U nás doma ho děláme jako vánoční cukroví, ale výjimečně také v létě a musím říct, že jako zákusek k ledové kávě v horkém dni je perfektní. Dá se jím také ozdobit vynikající domácí zmrzlina.

Je to nepečené cukroví a vyrábet ho můžete i s malými dětmi – především jde o koulení kuliček, což je bude určitě (aspoň chvíli) bavit.

rafaelo

Co budete potřebovat

  • 500 g másla
  • 300 g cukru moučka
  • 300 g plnotučného sušeného mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 400 g nastrouhaného kokosu
  • asi 200 g celých mandlí
  • 4 lžíce horkého mléka
  • 4 lžíce rumu

Rafaelo – recept

Pokud máte mandle ve slupce, je potřeba je nejdříve spařit – 2 minuty je vařte ve vodě, poté vyndejte a oloupejte. Stačí na slupku zatlačit a mandle z ní „vyleze“.

Máslo nechte povolit při pokojové teplotě, smíchejte s cukrem, sušeným mlékem, vanilkou, rumem, horkým mlékem a polovinou kokosu.

Nachystejte si těsto, mandle a do další misky zbytek kokosu.

Vezměte trochu těsta, do něj vmáčkněte mandli.

rafaelo

V rukách vyválejte kuličku…

rafaelo

…a tu poválejte v kokosu, aby se obalila.

rafaelo

Jedna hotová, dálšich pár desítek zbývá!

rafaelo

Kuličky naskládejte na talíř a nechte zatuhnout v lednici. Skladujte taktéž v lednici.

 

 

Mohlo by se vám také líbit...