Šití

Jak rychle opravit roušku

Je vaše rouška příliš volná u uší a na bradě a vy prostě nemáte čas si ušít novou? Oba tyhle problémy jdou velmi snadno a rychle napravit, alespoň tak, abyste mohli vyrazit, kam spěcháte.

Vždy je lepší si pohrát s rozměry roušky a ušít si novou, která lépe padne. Ale když to z jakéhokoliv důvodu nejde a potřebujete si upravit stávající roušku, jde to a nepotřebujete k tomu šicí stroj. V tomto návodu používám starou (a velmi nedokonalou) skládanou roušku, můžete tak ale upravit i jiný typ roušky.

Volná rouška na bradě

Najděte střed brady a přehněte látku trochu dovnitř. Kolik, to záleží na tom, jak moc volná rouška je. Doporučuji přehnout nejprve méně, zašpendlit a vyzkoušet a případně zahnout více. Na vnitřní straně prošijte.

Takhle nějak to bude vypadat, spodek roušky už nebude rovný, trochu se „uzavře“.

 

Volná rouška u uších

Uděláte v podstatě to samé jako na bradě. Najděte střed krátkých stran a udělejte sklad jako na fotce. Svisle prošijte a snažte se neprošít šňůrku nebo gumičku, která prochází tunelem. Půjde vám to lépe u masek, které mají pevně všité tkaničky, ale i takto to jde a výsledek bude nositelný.

Mohlo by se vám také líbit...